dimarts, 15 de novembre del 2011

LA VISITA DEL CORO CIMA VEZZENA

Els dies 11, 12 i 13 de novembre hem tingut el gust de rebre aquí a Barcelona la visita del cor Cima Vezzena, de Levico Terme . És la tornada a la visita que la nostra coral vem fer a casa seva l’any 2008. Abans ens havíem conegut en l’àmbit del Cantate Barcelona, ja que els vem acollir i van fer concert a la nostra seu, l’església de Sant Gaietà.


Aquesta vegada el concert ha tingut lloc el dia 12, a les 18h a l’església de Maria Auxiliadora, del carrer Sepúlveda 68, amb col·laboració de la coral Xaragall, ja que és la seva seu. Hi hem cantat, doncs, les tres corals, tot i que el protagonisme principal ha estat per al cor italià.

Agraïm de tot cor a la coral Xaragall la seva disposició per cedir-nos l’espai i ajudar-nos. 

Si voleu saber què hem cantat obriu el programa.


Per la nostra banda, hem preparat al cor italià tot un cap de setmana atapeït de visites turístiques i (com no podia ser d'una altra manera) gastronòmiques. Si voleu saber els llocs que han visitat podeu accedir aquí


I per tenir encara millors records, podeu veure les fotos que hem fet al llarg d'aquests dies.

EL TÚNEL DEL PORT



A més, aviat serem famosos. Sortim referenciats a una REVISTA ONLINE italiana.


7 comentaris:

  1. Ciao ci vediamo venerdì saluti

    ResponElimina
  2. Hola amics!.

    Diumenge no vaig poder assitir al dinar al "Túnel del Port" però, des de la distància, us anava seguint!. En veure que plovía i que estàveu pel carrer em va saber greu el temps que us feia!. Déu n'hi do el que va caure en poca estona!.

    A les 16 h.sabia que embarcaven els nostres amics cap a la seva terra i recordo que vaig sentir agraïment!!.
    Quines coses més complexes que ens passen a les persones!. Ara digueu-me vosaltres cóm unes persones "desconegudes" es poden infiltrar dins l'ànima d'aquesta manera!. D'on venía el meu sentiment?.

    Ara que ho penso amb calma, crec que tot ve de la música. I no de les notes tan sols!. Ells es van definir com "un grup d'amics que estimaven la música coral" i es reunien per cantar. Penso que aquí hi ha la clau de volta de tot. A nosaltres, les persones que formem la Som, ens passa el mateix que als amics italians!!.

    A ells i a nosaltres, la música "ens pot", cadascú amb la seva mesura i forma diferents. Però tots compartim aquest amor, traduit en cant coral. Ells i nosaltres hem trencat barreres idiomàtiques i socials, per la música, PER CANTAR!!.

    Penseu una mica: realment, no han estat una dies preciosos?. Per a mi, molt!.

    I deixant de banda el fet de cantar, com hem respost tots!. Tenim la sort que les persones més "responsables" que porten la Som, s'han desviscut perquè tot quedés rodó, tot lligat, res a la sort: han implicat a la pròpia família a col.laborar en la festa. Des d'una humil cadira, s'han fet pastissos, s'ha cantat i s'han preparat entrepans!!.S'han fet mil i un viatges... I cada cantaire, en les seves possibilitats, ha ajudat a que aquestes persones que hem tingut convidades es sentíssin "com a casa"!!. Tots hem fet pinya!.

    Devant de tot això, crec que el títol de l'escrit es queda curt!. Aquest vegada, em toca donar-vos les gràcies a vosaltres amics de la Som per ser els meus companys, per voler compartir amb mi la música, per ensenyar-me tantes coses i per la vostra manera de fer i de ser.
    I a vosaltres, amics cantaires italians, pel vostre cant meravellós, pel que ens heu fet gaudir amb la música, per la vostra simpatia i per la vostra empatia amb nosaltres!!.

    Gràcies SOM!!. Gràcies CIMA VEZZENA!!
    Ana

    ResponElimina
  3. Els italians ja són a casa seva i avui tornaran a la seva vida de cada dia, feina, família, etc. Els de la SOM farem el mateix, però queden els moments que jo en dic màgics i que, jo que els acompanyava, vaig poder viure i que vull compartir amb vosaltres.
    L’espectacle de les fonts de Montjuic, semblaven nens el dia de Reis, amb aquella cara d'il·lusió (i això que la música d'aquesta etapa no va ni amb rodes, perden molt del seu encant, han posat jazz i del dur, una pena!!). Dissabte a la Sgda.Familia quan van cantar al bell mig de la basílica l’Ave Maria del Bepi di Marzi, i a la tarda el magnífic concert que ens van oferir. Els que estàvem a prop i veiem la cara i les mans d’en Mauro vam quedar fascinats pel gest preciós de aquelles mans, i això que els de la Som ja hi estem acostumats, a la cara i les mans de l’Enric. Quan van cantar la cançó “Maig“ jo veia les flors , els ocells, l’aire de primavera del Trentino. Diumenge, en el recorregut pel barri gòtic i de la Ribera, molt ben guiats, per cert, pel Josep i el Jordi, companys de la Mireia, la filla de l’Eulàlia, es va repetir la màgia. A l'entrar a Sta. Maria del Mar deien molt baixet,”bello, bellisimo", estava tota il·luminada i un tenor i una petita orquestra interpretaven una Missa de Bach.I finalment diumenge a les 4 de la tarda, en acomiadar-nos, aquelles abraçades que jo en dic “profundes“, que saps que no són de mentida, que aquells braços t’apreten perquè volen transmetre quelcom.

    Perdoneu amics, m’he allargat molt , però volia compartir amb vosaltres aquests moments.

    I canviant de registre us voldria agrair a tots i totes la vostra col·laboració i en especial al “dire” l’Enric per la seva gran implicació en tot el que fem a la coral. Per desgràcia tots coneixem directors de corals que es limiten a fer la seva feina sense cap implicació amb el grup. BRAVO SOM,BRAVO ENRIC!!!

    Voldria fer un esment especial pels membres de la coral Xaragall, Anna , Mariano, Jordi, Inma que van col·laborar com si fossin de la Som, amb total entrega i il·lusió,i també pel Fèlix, que encara que no hi era físicament ho havia organitzat tot.

    Una abraçada i endavant la SOM ¡ ¡ ¡ ¡

    ResponElimina
  4. Visca la nostra junta!
    S´ha de felicitar a la junta de la Som pel seu magnífic treball amb motiu de la visita dels nostres amics italians. Ells han quedat contentissims i amb raó: l'organització ha estat perfecte en tots els detalls. Tots hem fruït d´uns dies molt agradables! Gràcies,
    sempre endavant i que per molts anys!

    El concert va ser un èxit, l'opinió general és que "transmetem molt", també s´ha dit que "es nota que ens ho passem molt bé" i que "desbordem alegria". Vés per on, sembla que en els moments que estem vivint és un privilegi tenir l'oportunitat de fer passar una bona estoneta a les persones, i això compensa de sobres l´esforç que ens suposa el preparar-ho.

    I ara... a pensar en el proper!

    ResponElimina
  5. Hola Amics! Us transmeto el mail que em va enviar el Mauro, el mestre dels Cima Vezzena. És en italià, però crec que no cal traducció. Transpua sentiments.


    Carissima Inma, eccoci ritornati di nuovo a casa.
    Ieri il viaggio di ritorno è andato tutto bene e poco dopo la mezzanotte eravamo a Levico.
    Negli occhi ma soprattutto nel cuore ci è rimasta la vostra stupenda ospitalità e il grande lavoro che avete fatto per organizzare queste nostre giornate nella vostra città.
    Le visite che abbiamo fatto, i momenti gioiosi nei pranzi e nelle cene, la preziosità del concerto, tutto è andato a meraviglia e soprattutto il vostro tempo e la vostra presenza che ci avete donato sono riusciti a trasformare una trasferta normale in un momento di amicizia vera e l'ho potuto notare nelle espressioni, negli occhi e nei commenti di tutti i nostri partecipanti, coristi e accompagnatori.
    Spero che tra noi ci possa essere anche in futuro una continuazione di questa amicizia, magari con una e-mail, un saluto, una telefonata ma poi solamente il buon Dio sa come potrà essere il proseguimento delle nostre strade che magari si potranno anche incontrare di nuovo.
    Per ora gioiamo di ciò che ci è stato dato e ti invio un nostro calorosissimo abbraccio da estendere anche a Carmen, Lluis, Eric, Maria Rosa, Oscar, ...... a tutti, tutti, tutti gli altri, di cui magari non ricordo i nomi ma ricordiamo sicuramente il loro cuore.
    Ciao a presto - Un abbraccio
    Mauro

    ResponElimina
  6. I la meva resposta:


    Caro Mauro,
    Me alegra saber que tuvisteis un buen regreso.
    Qué decir? Ha sido un fin de semana estupendo en todos los sentidos. Nosotros nos lo pasamos muy bien pensando, organizando y acompañandoos en vuestra visita. Es cierto que la música une y estrecha vínculos, pero no con todos los grupos funciona igual. Con vosotros se ha iniciado una bella amistad que yo también espero podamos cultivar. En Barcelona tendréis siempre amigos y sabemos que éste es un sentimiento compartido también desde Levico. Quien sabe si no coincidiremos un día en algún festival internacional!
    Como dice una de nuestras canciones: Caminemos, tal vez caminando la vida nos vuelva a juntar...
    Un abrazo muy fuerte y Hasta siempre!
    Inma

    ResponElimina
  7. I bé, ja sabeu com hem sento i què en penso del resultat del cap de setmana i de la vostra implicació. Us ho vaig dir el dia del concert i us ho torno a repetir: Estic molt orgullosa de ser la vostra presidenta; estic molt orgullosa de tots i cada un de vosaltres per les vostres ganes i la vostra participació. Hem fet el que millor sabem fer: donar el millor de nosaltres, i donar-ho amb entusiame. Moltes gràcies de part de tota la junta. De tot cor!
    Inma

    ResponElimina